Нижче пропонується рецепт приготування заправки до борщу. Вона допоможе вам швидко готувати перші страви у зимовий період. Заправка відрізняється чудовими смаковими якостями та насиченим кольором.
Інгредієнти:
- 2 кілограми помідорів;
- 2 кілограми буряка;
- 2 кілограми моркви;
- 2 кілограми ріпчастої цибулі;
- 0,6 кілограма квасолі;
- 500 мл рафінованої олії;
- 150 грамів столового оцту;
- 100 грамів солі;
- 200 грамів цукру;
- 0,5 літра теплої води.
Як приготувати:
Морква натирається за допомогою тертки з великими отворами. Потім її слід обсмажити на пательні.
Цибуля нарізується півкільцями, після чого обсмажується.
Далі необхідно зварити квасолю.
Потім слід зварити буряк та натерти його за допомогою тертки з великими отворами.
Усі інгредієнти змішуються. Додається олія, оцет, сіль та цукор.
Тушкувати суміш на протязі 30 хвилин. Потім розкласти її у простерилізовані банки, які закрутити кришками.
Повинно вийти приблизно 7 літрів заправки.