Мариновані курячі шлунки готуються легко і швидко, якщо заздалегідь відварити їх до м’якості. Закуска виходить із насиченим часниковим ароматом та приємною текстурою завдяки соковій цибулі та свіжому кропу. Смажена олія із зеленню та часником надає страві яскравого смаку та апетитного аромату.
Інгредієнти:
курячі шлунки – 500 г
цибуля ріпчаста – 1 велика головка
часник – 3-4 зубчики
кріп свіжий за смаком
соєвий соус за смаком
соняшникова олія для заливання
яблучний оцет 6% до смаку
цукор дрібка (за бажанням)
сіль, перець за смаком
Приготування:
Ретельно промийте курячі шлунки і залийте їх окропом, щоб отримати смачне м’ясо. Варіть шлунки близько півтори години на слабкому вогні, знімаючи піну після закипання. Після готовності дайте їм трохи охолонути в бульйоні чи на тарілці, накривши харчовою плівкою, щоб не підсихали.
Охололі шлунки наріжте невеликою соломкою і перекладіть у глибоку миску. Додайте нарізану півкільцями цибулю, видавлений через прес часник і дрібно нарізанийкріп. Влийте соєвий соус і ретельно перемішайте. Розігрійте олію до дуже гарячого стану і обережно залийте нею часник із зеленню та шлунки, щоб посилити аромат.
Влийте яблучний оцет і додайте за бажанням дрібку цукру для балансу смаку. Ще раз перемішайте, накрийте харчовою плівкою і поставте маринуватися в холодильник щонайменше на 12 годин.
Перед подачею при необхідності підкоригуйте сіль та перець. Закуска виходить дуже ароматною, з насиченим смаком і чудово поєднується з будь-якими гарнірами чи свіжим хлібом.
