28 Червня, 2025
Влітку холодний суп фаворит на столі. Найсмачніша окрошка на кефірі

Влітку холодний суп фаворит на столі. Найсмачніша окрошка на кефірі

Влітку саме окрошка допомагає впоратися зі спекою, тому залишається незмінним фаворитом на обідньому столі. Холодний суп легко готується з доступних продуктів і відмінно освіжає, дозволяючи швидко відновити сили в спекотний день.

Покроковий рецепт приготування страви:
Дрібно наріжте зелену цибулю, кріп та петрушку, посипте сіллю і ретельно розітріть ложкою, щоб зелень пустила сік. Наріжте огірки невеликими кубиками, додайте зеленої маси. Відварену картоплю, яйця і варену ковбасу наріжте кубиками такого ж розміру і з’єднайте з іншими інгредієнтами.

Всипте чорний перець і додайте чайну ложку гірчиці. В окремій мисці змішайте кефір зі сметаною, за потреби додайте сік лимона. Перелийте суміш до овочів і обережно перемішайте.

Влийте холодну кип’ячену або мінеральну воду, щоб одержати потрібну консистенцію. Спробуйте на сіль і за необхідності відрегулюйте смак.

Охолодіть у холодильнику не менше півгодини та подавайте холодною.

Ось що нам знадобиться:
зелена цибуля 180 г
кріп 25 г
петрушка 25 г
огірки 3 шт
варені яйця 4 шт
варена ковбаса 300 г
відварена картопля 4 шт
сметана 4 ст. л.
кефір (2,5%) 1 л
сіль за смаком
чорний перець за смаком

гірчиця 1 ч. л.
вода холодна кип’ячена або мінеральна для регулювання густини
сік лимона 1,5 ст. л. (якщо кефір не кислий)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *