Влітку саме окрошка допомагає впоратися зі спекою, тому залишається незмінним фаворитом на обідньому столі. Холодний суп легко готується з доступних продуктів і відмінно освіжає, дозволяючи швидко відновити сили в спекотний день.
Покроковий рецепт приготування страви:
Дрібно наріжте зелену цибулю, кріп та петрушку, посипте сіллю і ретельно розітріть ложкою, щоб зелень пустила сік. Наріжте огірки невеликими кубиками, додайте зеленої маси. Відварену картоплю, яйця і варену ковбасу наріжте кубиками такого ж розміру і з’єднайте з іншими інгредієнтами.
Всипте чорний перець і додайте чайну ложку гірчиці. В окремій мисці змішайте кефір зі сметаною, за потреби додайте сік лимона. Перелийте суміш до овочів і обережно перемішайте.
Влийте холодну кип’ячену або мінеральну воду, щоб одержати потрібну консистенцію. Спробуйте на сіль і за необхідності відрегулюйте смак.
Охолодіть у холодильнику не менше півгодини та подавайте холодною.
Ось що нам знадобиться:
зелена цибуля 180 г
кріп 25 г
петрушка 25 г
огірки 3 шт
варені яйця 4 шт
варена ковбаса 300 г
відварена картопля 4 шт
сметана 4 ст. л.
кефір (2,5%) 1 л
сіль за смаком
чорний перець за смаком
гірчиця 1 ч. л.
вода холодна кип’ячена або мінеральна для регулювання густини
сік лимона 1,5 ст. л. (якщо кефір не кислий)