Саме час заготовляти його на зиму. Покажу 2 способи. Дуже прості способи, як заготовити зелену цибулю на зиму. Заготуйте
Інгредієнти:
Цибуля в банках, на 1 кг цибулі:
- Сіль 1 ст. ложка
- Олія 100 мл
- Оцет 9% 1 ст. ложка
Приготування:
Цибулю добре чистим, миємо. Обов’язково обсушуємо від вологи, на цибулі не повинно бути крапель води.
Дрібно нарізаємо цибулю. Нарізану цибулю всипаємо в миску.
На кілограм цибулі додаємо 1 столову ложку солі, це 25 грам. Вливаємо 100 мл олії та 1 столову ложку оцту 9%.
Все добре перемішуємо. Розкладаємо цибулю по стерилізованим сухим банкам. Їх заздалегідь стерилізуємо в мікрохвильовій печі 3 хвилини, наливши трохи води.
Цибулю розподіляємо якомога щільніше, утрамбовуємо.

Взимку використовую для салатів, пирогів, у перші та другі страви
Закриваємо банки стерильними кришками. З 1 кілограма цибулі виходить 2 банки по 500 мл та 1 банка 330 мл.
Зберігається така заготівля в холодному місці в холодильнику до весни.
Другий спосіб і мій улюблений це заморозка.
Таку цибулю використовую в холодних супах, в борщі після розморожування не відрізнити від свіжої.
Цибулю нарізаємо ножем. У мисці 1 кілограм цибулі. Розподіляємо по пакетах щільно без повітря.
Кладемо в морозилку.
