З кабачків готую все! Окрім варення! Але знаю, у кого можна спробувати і його! Дуже люблю кабачки із рисом на зиму. Обов’язково покажу вам, як їх готую. Пізніше!
Сьогодні літні котлети. Соковитіше цих просто не буває! Хочете знати, що сказала моя онука про них? Чудові – ось так і сказала! Почнемо?
Нам знадобиться:
Фарш – 900 гр (у мене курячий)
Кабачок – 400 гр
Морква – 1 шт (20 г вершкового масла для обсмажування)
Цибуля – 1 -2 шт
Часник – 3-4 зубчики
Сіль, перець за смаком
Олія для смаження
Покроковий рецепт приготування:
Беру молоденький кабачок, натру його на великій тертці. Натертий кабачок посолю і відставлю убік. Нехай він пустить сік. У фарші зайва рідина нам ні до чого.
Тим часом одну моркву натру на великій тертці і злегка обсмажу на вершковому маслі. Саме трохи, щоб вона стала трохи м’якшою і виділила каротин. Він найкорисніший у моркві.
Ну, а тепер фарш. Готую його з курячого м’яса. Взяла одне куряче філе та три стегна. Якщо перекручуватимете на м’ясорубці, то шкірку з стегна можна не прибирати.
Я роблю це в блендері, прибираю шкірку, кісточку звичайно теж. За один раз це зробити не вийде. Відправляю в блендер м’ясо, цибулю та часник. До речі, якщо ви додасте пару столових ложок води, м’ясо краще подрібниться.
Отриманий фарш солю, перчу. Додаю до фаршу моркву. Віджимаю кабачки та додаю їх у фарш.
Перемішую та формую котлетки. Вийшло десять штук.
Смажу їх на олії. З одного боку десять хвилин, потім перевертаю і жарю ще хвилин п’ять.
Далі накриваю кришкою. Під кришкою смажу їх ще хвилин десять. Ось вони і готові!
Смачні! Кабачок надає їм такої соковитості! Морква приємний смак дає, але з нею не краще не переборщувати