Супер спосіб куди “прилаштувати” часник.
Сьогодні готую часникову пасту. Така заготівля з часнику дозволяє економити час, коли я готую різні страви, до складу яких входить часник. Додаю її практично в усі страви – і в картоплю, і в борщ і на бутерброд з салом, і в соуси, і в заправки для салатів. Універсальний варіант на будь-який випадок!
Заготовлювати таким способом можна будь-яку кількість часнику і практично цілий рік, я, як тільки закінчується баночка, відразу ж роблю нову. Якщо ви ще не робили таку заготівлю, настійно рекомендую! Корисна і ароматна приправа завжди буде у вас під рукою
Інгредієнти:
Часник – 200 г.
Сіль – 1 ч. ложка
Сік лимона – 1 ст. ложка
Олія – 30 мл
Кріп – пучок
Приготування:
Часник очищаємо, прибираємо плівки, промиваємо і просушуємо за допомогою паперових рушників. У чашу блендера відправляємо невеликий пучок кропу, але можна обійтися і без нього.
Додаємо часник.
Туди ж відправляємо сіль, сік лимона, олію і добре все подрібнюємо до отримання однорідної маси.
Ось і все, часникова паста готова!
Перекладаємо її в чисту суху банку, закриваємо і зберігаємо в холодильнику. А, коли треба, беремо з банки чистою ложкою трохи і додаємо в страву