4 Липня, 2025
Найкращий рецепт котлет з кабачків. Вся сім’я обожнює цю смакоту!

Найкращий рецепт котлет з кабачків. Вся сім’я обожнює цю смакоту!

У сезон кабачків часто готую такі котлети. За цим рецептом вони виходять дуже соковиті, пишні та ароматні. А ви так готуєте?

Нам знадобиться:

  • Кабачок – 1 шт. (350 р.)
  • Цибуля – 1 шт. (150 р.)
  • Фарш курячий – 500 г.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л. без гірки (за смаком)
  • Чорний перець – за смаком
  • Кріп – 20 г.
  • Вівсяні пластівці – 100 г. (звичайні, не швидкого приготування)
  • Соняшникова олія для смаження

Покроковий рецепт приготування:

1. Кабачок мию, просушую. Якщо зрілий кабачок з грубою шкіркою, то звичайно, його потрібно очистити від шкірки. У мене молодий кабачок, тому я відразу натираю його на великій тертці. Сік не віджимаю!

2. Сюди ж до кабачка в чашу для змішування, натираю цибулю на великій тертці.

3. Додаю фарш, сметану, яйце, сіль, перець та кріп.

4. Все добре перемішую.

5. Потім у фарш додаю вівсянку. Вівсянку беру звичайну, не швидкого приготування. Добре перемішую і залишаю хвилин на 20, для того щоб вівсянка набрякла і ввібрала сік, що виділився з кабачка і цибулі. За цей час бажано перемішати фарш 1-2 рази.

6. На сковороду наливаю олію і добре прогріваю її.

7. Ложкою беру необхідну кількість фаршу і викладаю на сковороду.

8. Обсмажую котлетки під кришкою на середньому вогні до золотистого кольору. Як тільки котлета підрум’яниться знизу, перевертаю її на інший бік і смажу під кришкою вже з іншого боку.

9. Лопаткою знімаю котлети зі сковороди і укладаю на тарілку застелену паперовим рушником, щоб прибрати зайву олію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *