У сезон кабачків часто готую такі котлети. За цим рецептом вони виходять дуже соковиті, пишні та ароматні. А ви так готуєте?
Нам знадобиться:
- Кабачок – 1 шт. (350 р.)
- Цибуля – 1 шт. (150 р.)
- Фарш курячий – 500 г.
- Сметана – 2 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л. без гірки (за смаком)
- Чорний перець – за смаком
- Кріп – 20 г.
- Вівсяні пластівці – 100 г. (звичайні, не швидкого приготування)
- Соняшникова олія для смаження
Покроковий рецепт приготування:
1. Кабачок мию, просушую. Якщо зрілий кабачок з грубою шкіркою, то звичайно, його потрібно очистити від шкірки. У мене молодий кабачок, тому я відразу натираю його на великій тертці. Сік не віджимаю!
2. Сюди ж до кабачка в чашу для змішування, натираю цибулю на великій тертці.
3. Додаю фарш, сметану, яйце, сіль, перець та кріп.
4. Все добре перемішую.
5. Потім у фарш додаю вівсянку. Вівсянку беру звичайну, не швидкого приготування. Добре перемішую і залишаю хвилин на 20, для того щоб вівсянка набрякла і ввібрала сік, що виділився з кабачка і цибулі. За цей час бажано перемішати фарш 1-2 рази.

6. На сковороду наливаю олію і добре прогріваю її.
7. Ложкою беру необхідну кількість фаршу і викладаю на сковороду.
8. Обсмажую котлетки під кришкою на середньому вогні до золотистого кольору. Як тільки котлета підрум’яниться знизу, перевертаю її на інший бік і смажу під кришкою вже з іншого боку.

9. Лопаткою знімаю котлети зі сковороди і укладаю на тарілку застелену паперовим рушником, щоб прибрати зайву олію.
