8 Липня, 2025
Давній рецепт в мене на повторі щороку!Вишні в сиропі на зиму – смачні, пружні, солоденькі!

Давній рецепт в мене на повторі щороку!Вишні в сиропі на зиму – смачні, пружні, солоденькі!

Взимку ідеально підходять для пирогів чи десертів. Унікальний, традиційний рецепт. Дуже рекомендую

Інгредієнти:
На кожен кілограм вишень без кісточок беремо 1 кг цукру.
Приготування:
Першого дня засипаємо вишні цукром, обережно перемішуємо, накриваємо і залишаємо на 24 години.

Після цього зливаємо  сік, який пустили вишні, доводимо його до кипіння і відразу заливаємо ним вишні, перемішуємо, накриваємо і залишаємо ще на 24 години.

Після цього вишні перемішуємо, знову вдруге зливаємо сік, доводимо його до кипіння і знову заливаємо наші вишні. Залишаємо ще на 24 години.

Після цього зливаємо сік вже втретє і востаннє, доводимо його до кипіння, а вишні тим часом щільно складаємо в банки, заливаємо киплячим соком, закручуємо банки і ставимо їх у каструлю, вистелену бавовняною ганчіркою, та заливаємо холодною водою до половини висоти банок.

Ставимо на газ і з моменту закипання води пастеризуємо на маленькому вогні протягом 15 хвилин. Потім банки перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Не кажіть мені, що процес довгий і нудний! Ці вишеньки відрізняються смаком і своїм вихглядом, вони яе мармеладки в сиропі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *