Взимку ідеально підходять для пирогів чи десертів. Унікальний, традиційний рецепт. Дуже рекомендую
Інгредієнти:
На кожен кілограм вишень без кісточок беремо 1 кг цукру.
Приготування:
Першого дня засипаємо вишні цукром, обережно перемішуємо, накриваємо і залишаємо на 24 години.
Після цього зливаємо сік, який пустили вишні, доводимо його до кипіння і відразу заливаємо ним вишні, перемішуємо, накриваємо і залишаємо ще на 24 години.
Після цього вишні перемішуємо, знову вдруге зливаємо сік, доводимо його до кипіння і знову заливаємо наші вишні. Залишаємо ще на 24 години.
Після цього зливаємо сік вже втретє і востаннє, доводимо його до кипіння, а вишні тим часом щільно складаємо в банки, заливаємо киплячим соком, закручуємо банки і ставимо їх у каструлю, вистелену бавовняною ганчіркою, та заливаємо холодною водою до половини висоти банок.
Ставимо на газ і з моменту закипання води пастеризуємо на маленькому вогні протягом 15 хвилин. Потім банки перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Не кажіть мені, що процес довгий і нудний! Ці вишеньки відрізняються смаком і своїм вихглядом, вони яе мармеладки в сиропі