Проста та смачна домашня консервація – мариновані огірки на зиму. Вони добре зберігаються в квартирі, виходять огірки хрусткі і без стерилізації
Інгредієнти:
- Огірки – 4 кг
- Засолювальна зелень
- Перець горошком
- Лавровий лист
- Часник
Маринад на 1л:
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Оцет 9% – 6 ст. л.
Приготування
Огірки вимила і замочила у холодній воді на 2години. Підготувала чисті і сухі банки.
На дно кожної виклала листя смородини, хрону, кріп у парасольках, кілька зубчиків часнику, лавровий лист, духмяний перець, чорний перець горошком.
За бажанням можна додати трохи кореня хрону або гвоздики.
Огірки виклала в банки. Зверху ще трохи зелені, що залишилася.

Залила банки окропом, накрила кришками і залишила на 15 хвилин
Потім воду злила, знову закип’ятила і знову залила вдруге, ще на 15 хвилин. Після цього вдруге злиту воду відміряла і з неї готувала маринад.
До гарячої води додала сіль, цукор і після закипання оцет. Все добре перемішала і залила банки маринадом до самого верху.

Закрила металевими кришками, щільно закатала.
Банки не перевертала, просто закутала і залишила остигати на добу. Зберігаються чудово навіть у квартирі.
Смачного!