Консервований зимовий салат з кабачків, огірків, цибулі та свіжої зелені. Коли спробуєте, ви точно оціните цю ароматну закуску.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
кабачки, 600 г;
огірки та помідори по 700 г;
цибуля, 300 г;
петрушка, 120 г;
часник, 6 зуб;
кріп парасольки, 6 шт;
перець горошком, 30 шт.;
хрін корінь, 6 шматочків;
листок смородини, 6 шт;
оцет 9% у кожну банку по 1 ч.л.
Для приготування маринаду необхідно :
вода, 1 л;
сіль, 1 ст.л;
цукор, 2 ст.л.
Процес приготування
Я закатувала салат у банки по 700 г. У рецепті вказана вага овочів у чистому вигляді.
Ріжемо овочі у довільному порядку, як вам більше подобається, зелень подрібнюємо. Часник дрібно кришимо.
У чисті банки розкладаємо зелень, спеції, кріп парасольки, часник, корінь хрону, цибулю, кабачки, огірки та помідори.
Заливаємо окропом банки, накриваємо кришками та залишаємо на 20 хвилин.
Зливаємо воду і заливаємо окріп знову. Залишаємо ще на 20 хвилин. Можна додатково укутати рушником.
Зливаємо воду, додаємо сіль та цукор, доводимо до кипіння і варимо 2 хвилини. Правильно розраховуйте кількість солі та цукру на свої обсяги маринаду.
У кожну банку вливаємо оцет і заливаємо маринад, закручуємо кришками, перевертаємо і укутуємо до остигання.
Салат виходить просто чудовим, простий, ароматний, підходить до будь-якого гарніру та закуски. Коли викладете його в миску, можна заправити нерафінованою олією