Сьогодні вирішила приготувати домашній смачний і простий у приготуванні пиріг з смородиною. Справжній смак літа у вас на кухні
Інгредієнти:
- яйце -3 шт.
- цукор – 180 г
- ванільний цукор -2 ч. л.
- кефір – 250 мл
- олія – 150 мл
- борошно – 370 г
- розпушувач – 2 ч. л.
- смородина – 200 г + Борошно -1 ст. л.
- Штрейзель (крихта)
- борошно – 80 г
- цукор – 50 г
- масло вершкове – 50 г
- ванільний цукор – 0/5 ч. л.
Випікати при 170 градусах, 40-45 хвилин
Приготування:
У миску розбила яйця, додала цукор і ванільний цукор. Збивала все віничком. Потім влила кефір, додала олію, перемішала і поступово ввела просіяне борошно з розпушувачем. Все перемішала
Тісто виходить м’яке, не густе, десь, як на оладки.
До тіста додала чорну смородину, перемішавши її з борошном, щоб не осіли і вже тоді ввела їх у масу.

Вилила у змащену маслом форму і присипану борошном. Зверху посипала ще трохи смородини, а потім штрейзелем
Перетерла в руках масло, цукор, борошно і трішки ванільного цукру.

Випікала у розігрітій духовці до 170 градусів 40-45 хвилин, але завжди орієнтуюся на дерев’яну шпажку
Якщо верх починає підгорати, прикриваю пергаментом.
Готово, за бажанням готовий пиріг посипаю цукровою пудрою.
Смачного!