17 Липня, 2025
Квашені огірочки — улюблений рецепт уже понад 10 років! Хрусткі, ароматні та дуже смачні

Квашені огірочки — улюблений рецепт уже понад 10 років! Хрусткі, ароматні та дуже смачні

Ці квашені огірки — мій улюблений рецепт уже понад 10 років! Хрусткі, ароматні, смачні — приготуйте кілька баночок цієї класики зимових заготовок

Інгредієнти (на 2 л розсолу):

Огірки — 2 кг

Вода — 2 л

Кам’яна сіль — 2 ст. л. (без гірки)

Часник — 2 зубчики

Духмяний перець горошком — 6 шт.

Листя хрону та вишні

Парасольки кропу

Приготування:

Підготовка огірків Огірки добре промийте і замочіть у холодній воді на 2 години — так вони залишаться хрусткими.

Формування банки На дно чистої стерилізованої банки викладіть спеції: листя хрону, вишні, парасольку кропу, часник і перець. Потім щільно викладіть огірки.

Приготування розсолу Розчиніть 2 ст. л. солі у 2 л холодної води.

Заливка огірків Залийте огірки у банці приготованим холодним розсолом.

Ферментація Накрийте банку марлею або кришкою (але не герметично). Залиште при кімнатній температурі на 3 доби.

Консервація Через 3 дні злийте розсіл, доведіть його до кипіння, обережно залийте огірки знову. Закрийте стерильними кришками.

Зберігання Переверніть банки догори дном, укутайте пледом і дайте повністю охолонути. Зберігайте у прохолодному місці.

Смачного! Нехай ці хрусткі квашені огірочки стануть улюбленою зимовою закускою для всієї родини. Рекомендую приготувати кілька баночок — розлітаються швидко!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *