18 Липня, 2025
Проста у приготуванні. Запіканка з молодих кабачків: з’їдається дочиста.

Проста у приготуванні. Запіканка з молодих кабачків: з’їдається дочиста.

Запіканка з молодих кабачків виходить смачною, ситною і дуже ніжною. Вона буквально тане в роті і виходить не сильно калорійною. Таку запіканку можна їсти хоч кожен день і не переживати за свою фігуру.

Необхідні продукти

800 грам кабачків
4 курячих яйця
50 мілілітрів соняшникової олії
200 грам сиру
150 грам манної крупи
1 чайна ложка розпушувача
1 чайна ложка сушеного часнику
1 чайна ложка куркуми
зелень
сіль, перець за смаком
Приготування кабачкової запіканки
Кабачки натираємо на тертці в глибоку миску. Солимо їх, перемішуємо і в такому вигляді залишаємо на 10 хвилин. Потім зливаємо з них зайвий сік і трохи віджимаємо.

В цей час подрібнюємо зелень і натираємо на тертці сир.

Манку змішуємо з розпушувачем і додаємо до кабачків, ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

Яйця вбиваємо в миску, додаємо до них сіль, перець за смаком. А також всипаємо куркуму і сушений часнок. В се трохи збиваємо і вливаємо олію. І ще раз збиваємо. Отриману масу вливаємо в кабачки. Туди ж всипаємо подрібнену зелень і перемішуємо. А потім всипаємо сир і знову перемішуємо.

Форму для випічки промазуємо рослинним маслом і викладаємо підготовлену суміш. Добре розрівнюємо і ставимо в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 45-50 хвилин.

Готову запіканку можна відразу подавати до столу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *