21 Липня, 2025
Домашній яблучний оцет! Готують так ще з минулого століття! Корисний продукт, за старовинним рецептом!

Домашній яблучний оцет! Готують так ще з минулого століття! Корисний продукт, за старовинним рецептом!

Рецепт яблучного оцту, приготованого в домашніх умовах, як це робили багато років тому. Оцет виходить дуже ароматний і приємний на смак, набагато корисніше купленого в магазині!

ІНГРЕДІЄНТИ:

На 1 3 л банку:

– 2 кг яблук (без хребтів);

– 1 л води;

– 100 г цукру + 50 г додавати після бродіння.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Яблука добре промити і пропустити через м’ясорубку, або пропустити через тертку з великими отворами.

2. Отриману яблучну масу перекласти в чисті і сухі банки по 3 л, залишити в банці місце для заливання 1 л чистої води і для бродіння.

3. Після цього в кожну банку додайте по чотири столові ложки цукру. Трохи перемішати. Накрийте банки марлею і поставте кожну на блюдо.

4. Поставте банки в темне і тепле місце і дайте яблукам бродити 10-14 днів. Весь цей час змішуйте яблука двічі на день – вранці і ввечері.

5. Ось так вони будуть виглядати через 2-3 дні: яблука піднялися на поверхню, а рідина осіла на дно банки.

6. Через 14 днів процідіть яблука через сито, вистелене шматком марлі, складеної в чотири шари.

7. Отриманий оцет розлийте назад в банки і додайте в кожну по 50 г цукру або меду. Перемішайте. Знову накрийте банки марлею і дайте оцту настоятися в темному місці 1,5-2 місяці, не перемішуючи. Ставимо в кухонну шафу. Після цього можна використовувати оцет!

Бажаю приємного апетиту в колі ваших близьких!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *