Рецепт гарний тим, що вам не потрібно буде довго стояти на кухні, щоб зробити цю заготівлю на зиму.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки — 3 кг;
- кріп;
- часник — 200 г;
- цибуля — 2 шт;
- сіль — 4 ст.л
- цукор — 1 стакан;
- оцет 9% — 150 мл.
Процес приготування
Щоб салат вийшов дуже літнім і свіжим, вибирайте маленькі, молоді огірочки.
Огірки ріжемо тонкими кружечками або півкільцями.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Зелень подрібнюємо.
Часник дрібно січемо або пропускаємо через прес — робіть за власним смаком.
Змішуємо огірки з зеленню, часником, цукром, сіллю, оцтом.
Перемішуємо салат, відправляємо на 6 годин у холодильник, періодично помішуючи.
Розкладаємо салат в стерилізовані і повністю сухі банки, закручуємо кришками і ставимо на зберігання в підвал.
Вже через 12 годин ви можете пробувати салат і подавати його на стіл.
Порада: в салат ви також можете додати багато різних спецій, зелені і якщо любите гостре, тоді кладіть більше гострого перчика — він буде працювати як оцет і соняшникова олія, консервувати салат.