Минулого року я вперше приготувала цей салат – і він миттєво став фаворитом! Цього сезону закатую потрійну порцію, бо розлітається на ура. Обов’язково спробуйте – приголомшливий смак, а готується дуже просто!
Покроковий рецепт приготування страви:
Всі овочі та гриби нарізати кубиками чи соломкою – як вам зручно. Скласти все (крім оцту) у велику каструлю.
Довести до кипіння і варити 40 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. Влити оцет, перемішати та варити ще 5 хвилин.
Розкласти гарячу масу по стерильним банкам, одразу закрутити кришками. Укутати банки пледом або рушником і залишити до повного остигання.
Цей салат чудово зберігається всю зиму і чудово поєднується з картоплею, кашами або просто як холодна закуска на стіл. Спробуйте – не пошкодуєте!
Ось що нам знадобиться (вага – вже очищених овочів):
Печериці – 1 кг
Баклажани – 1 кг
Помідори – 1 кг
Болгарський перець – 0,5 кг.
Цибуля – 5 шт.
Морква – 0,5 кг
Соняшникова олія (без запаху) – 1 склянка
Сіль – 1,5 ст. ложки
Цукор – 150 г
Оцет 9% – 100 г
Порада: якщо хочете ніжніший смак – помідори можна ошпарити окропом і зняти з них шкірку