Гороховий суп взимку готую на раз-два! Така заправка до супу в мене “на вагу золота” – відкрила баночку і суп готовий!
Заправка для горохового супу на зиму
– пачка подрібненого гороху – 800 гр
– 1 склянка соняшникової олії
– цибуля – 500 гр
– морква – 500 гр
– болгарський солодкий перець – на любителя! якщо багато взяти то смак у супу буде перцевий, а не гороху – я взяла 2 шт маленького солодкого
– томати – у первісному рецепті 1-2 кг, я взяла 200 гр томатної пасти – можна було сміливо брати 100 гр – надає дуже солодкого смаку
– сіль – 3 ст. л.
– цукор – 3 ст. л.
– оцет 9% – 3-5 ст. л.
Рецепт приготування:
- Горох замочити на ніч
- Відварити наступного дня
У каструлю наливаємо:
- Олія
- Цибуля – порізана кубиками або кільцями
- Морква – на тертці
- Солодкий перець – на тертці
- Томатна паста
- Горох (якщо пригоряє – додати кип’яченої води)
- Сіль
- Цукор
- Оцет
Розкладаємо у банки, закручуємо і укутуємо.
Раніше готувала за іншим рецептом, у стрічці раніше є. На цей раз – змінила під себе.
На мій смак! Перець – однозначно не потрібен, або так так кілька штук маленьких. Томатної пасти – наступного разу покладу не більше 50 грам