Найчастіше заготовляю заправку для борщу саме у такий спосіб. Дуже зручно: зварила бульйон, додала туди потрібні продукти, а наприкінці виклала заправку. Краса і звичайно ж смакота.
Я якось маринувала буряк цілком, але останнім часом він чомусь перестав мені подобається. Перці, помідори та зелень теж зі свого городу. Звичайно ж спасибі моїй матусі, вона любить займатися грядками, а я заготовками.
Заправка до борщу
Зміст
Інгредієнти:
Буряк 2 кг
Перець болгарський 2 шт.
Помідори 2-3 шт.
Зелень 1/2 пучка
Лимонний сік 2 ст. л.
Приготування:
Для початку мию буряк, викладаю в пакет для запікання, зав’язую край і проколюю у двох місцях.
Ставлю в духовку і запікаю близько годину при 190 градусах. Якщо буряк великий, час запікання варто збільшити.
Овочі мию, перці очищаю від насіння.
Нарізаю помідори та перці на невеликі шматочки, потім викладаю в сковороду та тушу на помірному вогні до випаровування рідини – БЕЗ ОЛІЇ!
Остиглий буряк чищу і тру на великій тертці (можна нарізати брусочками), викладаю в сковороду, додаю лимонний сік.
Додаю зелень, перемішую та тушку близько 2 хвилин на помірному вогні.
За бажанням можна підсолити, але я не солю.
Заправку охолоджую та розкладаю по харчових пакетах або контейнерах.
Заправка до борщу
До речі, таку заготовку можна ідеально подати на гарнір.