27 Липня, 2025
Ця консервація не доживає до зими – зникає протягом осені. Огірочки «як з ресторану».

Ця консервація не доживає до зими – зникає протягом осені. Огірочки «як з ресторану».

Рецепт огірочків! Минулого року ми відкривали одразу по дві банки, бо однієї було замало – це найкращий комплімент для закрутки!

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг.
  • Сіль – 40 г
  • Цукор – 180 г
  • Куркума – 2 ст. л.
  • Сушений часник – 1 ч. л.
  • Мелений чорний перець – 1 ч. л.
  • Гірчиця в зернах – 8 ст. л.
  • Олія – 100 мл.
  • Оцет 9 % – 180 г

Приготування:

Огірки добре помила і обсушила. Далі всі огірки нарізаю кружальцями, товщиною приблизно 3–4 мм. Нарізані огірки складаю у велику глибоку миску. Додаю спеції : сіль, цукор, куркуму, сушений часник, чорний перець, гірчицю, олію та оцет.  Все добре перемішую ложкою, щоб спеції рівномірно розподілились по всіх огірочках. Залишаю на 30 хвилин, щоб огірки пустили сік.

Через 30 хвилин повертаюсь до огірків. Беру підготовлені чисті банки. Я не стерилізую, просто добре промила. Розкладаю огірки щільно, заливаю тим самим соком, що вони пустили. У процесі стерилізації огірки ще додадуть соку, тому можна не доливати до самого верху. З цієї кількості продуктів виходить 7 півлітрових банок.

Далі виставляю банки в широку каструлю, дно застелила рушником. Заливаю банки теплою водою «по плечики» і ставлю на вогонь. Коли вода закипіла, стерилізую 10 хвилин.

Потім знімаю з вогню, закручую кришки ключем, перевертаю і укутую рушниками до повного охолодження. Це просто ідеальний варіант для зими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *