27 Липня, 2025
 Фірмовий “Вишневий пиріг”. Рецептом поділилась подруга. Влітку смачнішого не куштувала.

 Фірмовий “Вишневий пиріг”. Рецептом поділилась подруга. Влітку смачнішого не куштувала.

Такий пиріг довго не залежується — тільки встигай різати!

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • щіпка солі
  • 125 мл кефіру
  • 100 мл олії
  • 225 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 300 – 400 г вишні
  • цукор для посипання
  • вершкове масло для змащення форми

Приготування:

У глибоку миску я розбиваю яйця, всипаю цукор, ванільний цукор, сіль. І все це гарненько збиваю міксером — довго, до пишної, світлої маси. Має вийти така ніжна, повітряна суміш, схожа на крем. Додаю кефір і олію. Міксером знову перемішую, вже на малій швидкості, просто щоб усе стало однорідним. Борошно додаю поступово, частинами. Орієнтуюсь на консистенцію — має бути як густа сметана. До борошна обов’язково додаю пакетик розпушувача. Усе ще раз добре вимішую міксером. Тісто виходить гладеньке, без грудочок, легке — аж дихає!

Форму 18 на 31 см для випічки я змащую вершковим маслом, щоб пиріг не пристав і мав гарну скоринку. Виливаю тісто у форму й рівномірно розподіляю його лопаткою по всій площині.

Зверху викладаю вишню, без кісточок, звісно. У мене сьогодні заморожена, але можна й свіжу. Якщо вишня дає багато соку — трохи її притрушую крохмалем, щоб не впливала на структуру тіста. І ще трохи цукру зверху посипаю, для рум’яної скоринки і солодкої нотки.

Ставлю форму до розігрітої духовки 180 градусів. Випікаю приблизно 40 хвилин. Але як завжди – орієнтуюсь на свою духовку і перевіряю дерев’яною шпажкою: якщо виходить суха — значить, готово. Виймаю з духовки — аромат просто казковий. Дам 10 хвилин постояти, щоб легше виймався з форми. Потім ріжу і смакуємо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *