Часник славиться своїми дивовижними властивостями та є корисним продуктом.
Дачники із задоволенням вирощують часник на своїх заміських ділянках. Після збирання часнику багатьох турбує питання: як домогтися, щоб часник не сох, не гнив і зберігався тривалий час
Від чого залежить збереження часнику
Часник після збирання врожаю важливо відразу відсортувати. Викопаний часник не можна тримати на сонці – ні 1 годину, ні 30 хвилин.
Інакше зубчики часнику можуть одержати сонячні опіки.
У чому це може виявлятись
Іноді можна спостерігати, що на очищених чубчиках часнику присутні невеликі виразки. Це і є опік від дії сонця на цибулини.
Часник повинен висушуватися виключно в тіні, під навісом, де є вентиляція. Якщо ця умова не буде дотримана, то на часнику з’являться бактерії, термін його зберігання суттєво скоротиться.
Для сушіння часник розкладають нещільно в один ряд і нехай сохне приблизно 6-8 днів при температурі 25-30 градусів