Не стерилізую, не варю, користуємося цим методом більше 30-ти років і не одна банка з компотом ще не зіпсувалася!

Як приготувати компоти з вишнею
- Насамперед переберіть ягоди, якщо є хоч найменші пошкодження, то відкладіть такі ягоди відразу в сторону. Відібрані ягоди добре промийте холодною водою.

2. Банки без тріщин і відколів і кришки обов’язково простерилизуйте, на дно кожної банки викладіть ягоди, приблизно на 1/3 банки.

3. Потім додайте цукор приблизно 200-250 г. У мене є “черговий” гранований стакан, який залишився ще від бабусі, з ним ніякі ваги мені не потрібні.

4. Паралельно поставте кип’ятити воду, як тільки вода закипіла, не знімаючи з вогню каструлю, починайте наповнювати банки водою
5. Для того щоб банка не тріснула, наповнюйте її водою поступово, даючи можливість банці рівномірно прогрітися.