Подруга не відразу зрозуміла, що в пирозі присутнє борошно, настільки він виходить фруктовим, вологим, і ніби з ванільним кремом замість тіста.
Що нам буде потрібно:
- Яблука — 400 грам;
- Груші — 400 грам (так само ви можете використовувати тільки груші або тільки яблука);
- Яйце — 2 штуки;
- Молоко -100 мілілітрів;
- Борошно — 70 грам;
- Цукор — 50 грам;
- Ванільний цукор — 10 грам;
- Сіль — дрібка;
- Розпушувач — 1 чайна ложка;
- Розтоплене вершкове масло — для змащування форми
Для штрейзеля:
- Борошно — 80 грам;
- Вершкове масло — 40 грам;
- Цукор — 30 грам;
- Ванільний цукор — 10 грам;
- Сіль — дрібка
Приступаємо до приготування
У глибоку миску розбиваємо яйця, всипаємо цукровий пісок і ванільний цукор. Додамо дрібку солі і збити до освітлення маси. Після додамо вершкове масло, яке розтопити заздалегідь і влийте молоко. Все перемішуємо міксером.
В окрему миску просіємо борошно, додамо розпушувач, перемішуємо і пересипаємо до яєчної суміші. Перемішуємо міксером.
Візьмемо обрану форму, змажемо вершковим маслом, застелити пергаментним папером.
Вимиємо фрукти, очистимо від шкірки і видалимо серцевину. Наріжемо тоненькими пластинками. Викладемо фрукти в тісто по шматочку, щоб вони не злиплися і були добре промазані з усіх боків.

Перекладаємо тісто з фруктами в форму. Запікаємо 30 хвилин при 190 ° С. Дивіться по вашій духовці, можливо буде потрібно менше градусів нагрівання.
Приготуємо штрейзель

Просіємо борошно, викладемо до нього тепле вершкове масло, поклади сіль, цукровий пісок і ванільний цукор. Розтираємо в крихту. Спочатку можна розтерти виделкою, а потім руками. Через півгодини випікання виймаємо пиріг і посипаємо його штрейзелем через сито. І знову відправимо запікатися на 20 хвилин.

Остудити готовий пиріг спочатку в формі, потім виймаємо з форми і дамо постояти ще хвилин 40. Пиріг виходить дуже ніжним і тендітним, тому йому потрібно дати час на охолодження, щоб він легко різався на порції.