Згадали рецепт, який нам давала бабуся і вирішили приготувати апетитну аджику з корисних овочів, яблук та ароматних спецій.
Її можна подавати з м’ясом, пюре, макаронами та іншими стравами.
Складові:
- 3 моркви;
- 1,5 кг помідорів;
- 5 болгарських перців;
- спеції за смаком;
- 100 г часнику;
- 110 г соняшникової олії.
Як правильно приготувати аджику
Всі овочі і яблука повинні бути попередньо вимиті і очищені. Помідори також можна очистити від шкірки. Часник очистити від лушпиння.
Овочі подрібнюють за допомогою м’ясорубки, заправляють олією, відправляють в каструлю, наливають трохи води і варять 40 хвилин на помірному вогні, час від часу помішуючи.
В кінці варіння маса почне набухати і бризкати, тому до цього часу потрібно додати спеції за смаком.
Гарячу масу розкладають у підготовлені, стерилізовані банки, відразу ж закорковують, перевертають і дають охолонути під ковдрою.
Аджику зберігають при кімнатній температурі, в темному місці. Холодильник використовується для зберігання відкритих контейнерів.