Дідів рецепт хрустких огірків без оцту і стерилізації! Закатка холодним способом під капронову кришку — просто, швидко й смачно. Ідеально для домашніх запасів!
Інгредієнти:
- Огірки 1.5 кг
- Листя хрону 1 шт.
- Кріп 2 шт.
- Виноградне листя 1 шт.
- Листя вишні 3шт.
- Часник 3 зуб.
Для розсолу:
- Вода 1,5 л.
- Сіль велика 2 ст.л
Приготування:
Огірки добре вимийте, покладіть у глибоку ємність і залийте холодною водою. Залишіть вимочуватись приблизно на 2-3 години. Листя хрону, винограду та вишні, а також стебла кропу промийте та обсушіть. Часник очистіть від лушпиння і промийте під прохолодною водою.

Банки ретельно вимийте в теплій воді з харчовою содою, а потім простерилізуйте на водяній бані або в духовці. На дно стерильної банки покладіть листя винограду та вишні, а також очищений часник.

Після чого додайте стебла кропу. Потім злийте воду та промийте огірочки під холодною водою. Банку якомога щільніше заповніть вимоченими огірками. Зверху викладіть листя хрону.

Приготуйте розсіл. У глибоку ємність налийте потрібну кількість холодної води, а потім додайте потрібну кількість кам’яної солі, добре перемішайте до повного розчинення кристаликів. Холодним розсолом акуратно залийте банку з огірками.

Капронову кришку обдайте окропом. Банку добре закрийте капроновою кришкою. А потім залиште за кімнатної температури на пару днів. Після цього перемістіть банку з огірками в холодне чорне місце на зберігання. Також можна зберігати такі огірки у холодильнику. Вони будуть готові до вживання приблизно за 3-4 тижні.
