28 Липня, 2025
Ці огірочки, як у діда: закриваю без стерилізації під капронову кришку! Секрет холодного способу.

Ці огірочки, як у діда: закриваю без стерилізації під капронову кришку! Секрет холодного способу.

Дідів рецепт хрустких огірків без оцту і стерилізації! Закатка холодним способом під капронову кришку — просто, швидко й смачно. Ідеально для домашніх запасів!

Інгредієнти:

  • Огірки 1.5 кг
  • Листя хрону 1 шт.
  • Кріп 2 шт.
  • Виноградне листя 1 шт.
  • Листя вишні 3шт.
  • Часник 3 зуб.

Для розсолу:

  • Вода 1,5 л.
  • Сіль велика 2 ст.л

Приготування:

Огірки добре вимийте, покладіть у глибоку ємність і залийте холодною водою. Залишіть вимочуватись приблизно на 2-3 години. Листя хрону, винограду та вишні, а також стебла кропу промийте та обсушіть. Часник очистіть від лушпиння і промийте під прохолодною водою.

Банки ретельно вимийте в теплій воді з харчовою содою, а потім простерилізуйте на водяній бані або в духовці. На дно стерильної банки покладіть листя винограду та вишні, а також очищений часник.

Після чого додайте стебла кропу. Потім злийте воду та промийте огірочки під холодною водою. Банку якомога щільніше заповніть вимоченими огірками. Зверху викладіть листя хрону.

Приготуйте розсіл. У глибоку ємність налийте потрібну кількість холодної води, а потім додайте потрібну кількість кам’яної солі, добре перемішайте до повного розчинення кристаликів. Холодним розсолом акуратно залийте банку з огірками.

Капронову кришку обдайте окропом. Банку добре закрийте капроновою кришкою. А потім залиште за кімнатної температури на пару днів. Після цього перемістіть банку з огірками в холодне чорне місце на зберігання. Також можна зберігати такі огірки у холодильнику. Вони будуть готові до вживання приблизно за 3-4 тижні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *