29 Липня, 2025
Маринований перець в гірчичному соусі. Приготувала на зиму, але зʼїли за тиждень!

Маринований перець в гірчичному соусі. Приготувала на зиму, але зʼїли за тиждень!

Дуже смачний і ароматний болгарський маринований перець на зиму в гірчичному соусі. Готується все просто і легко, нічого складного. Дуже вдалий та простий рецепт перцю на зиму. Перець чудово зберігаються за кімнатної температури.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Перець болгарський 1 кг
  • Вода 200 мл
  • Олія 150 мл
  • Цукор 3 ст. ложки, 75 г
  • Сіль 1 ст. ложка, 25 г
  • Перець духмяний 5 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Гірчиця не гостра 200 г
  • Гірчиця в зернах 50 г
  • Куркума 1 ч. ложка
  • Оцет яблучний 100 мл

Виходить 2 банки по 700 мл

Приготування

Нарізаємо перець довільно на квадратики. Ось що отримуємо

Каструлю із товстим дном ставимо на плиту. Наливаємо воду 200 мл, олію 150 мл. Всипаємо сіль 1 ст. ложку та цукор 3 ст. ложки, додаємо запашний перець та лавровий лист. Кладемо гірчицю ніжну, не гостру 200 грамів та гірчицю в зернах 50 грамів. Всипаємо 1 чайну ложку куркуми. Вливаємо оцет яблучний 100 мл.

Маринад перемішуємо, накриваємо кришкою, доводимо до кипіння і кип’ятимо 5 хвилин

Кладемо перець у маринад. Усе змішуємо. Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння та варимо 10 хвилин. Періодично перемішуємо, каструля накрита кришкою.

Під дно банки підкладаємо лезо ножа, щоб вона не тріснула від різниці температур. Розкладаємо перець по стерилізованих банках. Заливаємо маринадом. Притискаємо, щоб вийшло повітря і доливаємо маринад. Накриваємо прокип’яченими кришками і закручуємо

Банки перевертаємо на кришки  та залишаємо остигати.

Маринований перець в гірчичному соусі готовий!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *