Аджика виходить дуже смачна, ароматна, красивого кольору і при цьому в ній зовсім не відчувається смак буряків, до того ж, готується просто і досить швидко. Спробуйте та переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
- Буряк – 1 кг
- Помідори – 1,5 – 1,6 кг
- Перець – 1 кг
- Гіркий перець – 3-4 шт. або за смаком
- Часник – 2 невеликі головки
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. ложки з гіркою або за смаком
- Оцет 9% – 100 мл.
- Олія – 100 мл.
Приготування:
Спочатку готую всі необхідні інгредієнти: очищаю та промиваю перець, буряк, помідори та часник. Гіркий перець я не очищаю від насіння, просто мию.

Нарізаю буряк, перець та помідори так, щоб зручно було їх пропустити через м’ясорубку.

Пропускаю через м’ясорубку буряки, перець та помідори з часником.
Відправляю все в каструлю, додаю сіль з цукром перемішую і ставлю каструлю на плиту.
Після закипання варю аджику на середньому вогні приблизно 40-45 хвилин, час від часу помішуючи, щоб нічого не пристало.

Після закінчення цього часу аджика стає густішим, пробую її на сіль і якщо треба солю ще, потім додаю оцет, олію і варю аджику на невеликому вогні ще приблизно 10-15 хвилин.
Готову аджику розливаю у стерилізовані банки та закриваю кришками. Банки я нічим не закутую, залишаю їх на столі до повного остигання і можна пригощатися, але краще банки віднести до комори чи в підвал, щоб не з’їсти все раніше.
З цієї кількості продуктів у мене виходить п’ять баночок по 500 мл або чотири по 500, дві по 200 мл і небагато, щоб спробувати!
Смачного Вам та вдалих консервацій та багатого врожаю!