Один з моїх улюблених рецептів – кабачки сацебелі! Це чудова закуска, яку я готую щороку, і вона завжди користується попитом. Вона проста в приготуванні, але має неймовірно насичений смак! Тож якщо ви хочете швидко закрити кабачки на зиму – цей рецепт для вас!
Інгредієнти:
На напів порцію (1,5 кг кабачків):
- 1,5 кг молодих кабачків
- 1 ст. л. солі
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 склянки олії
- 50 г 9% оцту
- 1/2 ч. л. гострого червоного перцю (пластівці або нарізана перчина)
- 3-4 зуб. часнику
- 250 г соусу сацебелі
Приготування:
Очистіть кабачки від шкірки (за бажанням) і наріжте соломкою. Пересипте кабачки в каструлю, додайте сіль, цукор, олію та оцет. Додайте червоний перець і видавлений часник та сацебелі, все добре перемішайте, і поставте на середній вогонь.

Коли закипить, варіть на вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.

Підготуйте стерилізовані банки. Наповніть їх гарячими кабачками і залийте соусом. Закрутіть банки, залиште їх охолонути. І все! Закуска готова! Чим більше вона настоїться, тим смачніша буде!
