Якщо ви не знаєте, що робити з незрілими зеленими помідорами, дуже рекомендую приготувати салат, який заслужено називають «смачненьким».
Зазвичай я навіть купую зелені помідори спеціально для приготування цього салату. Якби господині знали, які смачні страви з них можна приготувати, напевно, не продавали б їх так дешево. Весь секрет цього салату в правильно підібраних овочах і збалансованості смаку, хоча він гранично простий і в ньому немає нічого зайвого.
Нам знадобиться:
- на 2 кг зелених помідорів
- 0,5 кг очищеної моркви
- 0,5 кг нарізаної цибулі
- 1 кг солодкого перцю (в цьому рецепті я використовую різнокольоровий перець, з ним салат виглядає дуже красиво)
- 2 ст.л. солі,
- півсклянки цукру (цукор додавати за смаком),
- оцет столовий 9% – 50 мл і соняшникової олії1/2 склянки.
Покроковий рецепт приготування страви:
Всі овочі мию, очищаю і нарізаю. Помідори ріжу невеликими скибочками, перець тонкою соломкою, цибулю півкільцями. Овочі не слід різати дуже дрібно. Помідори ріжу великими скибочками.

Морква буде виглядати дуже красиво, якщо натерти її на спеціальній тертці для корейської моркви. Правда, смак це ніяк не змінить. При варінні я нарізала моркву півкільцями.
Всі овочі викладаю у великий таз, додаю сіль, цукор, олію, оцет і трохи чорного меленого перцю (якщо не любите гостре, то перець додавати не потрібно). Загалом, хочу сказати, що цей салат варто спробувати в процесі приготування, адже солодкість овочів може бути різною.
Всі спеції і овочі добре перемішати і залишити маринуватися на 1-2 години.

Кілька разів все перемішую і залишаю салат маринуватися мінімум на годину. За цей час перемішую і пробую овочі ще кілька разів. Якщо вам здається, що якогось інгредієнта не вистачає (солі, кислоти або цукру), то можете додати його на свій смак в процесі приготування.
Поки овочі маринуються, я ретельно промиваю і обсушую банки. Стерилізувати їх не потрібно. Але я ретельно промиваю кришки і ставлю на вогонь, кип’ячу не менше 5 хвилин.

Я спочатку розклала овочі в підготовлені банки і тільки потім додала сік, що виділився з них. Накриваю салат стерильними кришками і ставлю у велику каструлю з водою на вогонь.

Як тільки вода закипить, зменшую вогонь до мінімуму і стерилізую: півлітрові банки 25 хвилин, літрові 35-40 хвилин (на маленькому вогні).

Закатані банки перевертаю догори дном і накриваю старим пледом (ковдрою) до повного охолодження. Приємного апетиту!