31 Липня, 2025
Готую картоплю за своїм “фірмовим” рецептом: усі хто пробував, просто в захваті.

Готую картоплю за своїм “фірмовим” рецептом: усі хто пробував, просто в захваті.

Хочу поділитися з вами напрочуд смачним способом приготування картоплі. Готую так картоплю на всі свята, усі хто куштував, кажуть, що смачнішої ніколи не куштували, а готується дуже просто і зовсім не дорого.

Ось що нам знадобиться:

  • Картопля – 4 шт.
  • Запашний перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Свіжий кріп.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Паприка – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.

Покроковий рецепт приготування страви:

1. Картоплю добре промиваємо водою, кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо запашний перець, сіль, лавровий лист і відварюємо до готовності.

2. Відварену картоплю очищаємо від шкірки, розрізаємо вздовж на дві половини, якщо картопля велика то можна і на три частини і викладаємо на лист для запікання, застелений пергаментним папером або силіконовим килимком.

3. У глибоку тарілку кладемо шматочок вершкового масла, додаємо сир натертий на дрібній тертці, дрібно нарізаний свіжий кріп і столову ложку сметани.

4. Додаємо спеції паприку, сіль, чорний мелений перець, подрібнений часник і добре перемішуємо.

5. Масу, що вийшла, наносимо на картоплю рівним шаром і прибираємо деко в духовку на 15 хвилин при температурі 190 градусів.

6. Після приготування перекладаємо картоплю на тарілку та подаємо до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *