2 Серпня, 2025
Рецепт з минулого – «Херсонська смакота». Дуже довго шукала цю заготовку. Це дуже смачно!

Рецепт з минулого – «Херсонська смакота». Дуже довго шукала цю заготовку. Це дуже смачно!

 Смачна закуска з огірків! Спробуйте і здивуйте рідних!

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг.
  • Цибуля – 500 г
  • Вода – 125 мл.
  • Олія – 250 мл.
  • Оцет – 100 мл.
  • Кетчуп гострий Чилі – 250 г
  • Кетчуп не гострий “Ніжний” – 250 г
  • Цукор – 180 г
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Духмяний перець горошок – 10-12 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.

Приготування:

Вливаю в каструлю з товстим дном воду, олію, оцет, два кетчупа, перемішую.  Всипаю сіль, цукор і знову перемішую.

Обрізаю кінчики огірками і ріжу на 4 частини, якщо дрібні на 2 частини. Кладу в каструлю. Ставлю на плиту і доводжу до кипіння. Цибулю нарізаю півкільцями, кладу в каструлю. Після закипання варю 30 хвилин, коли вже сильно закипить, скручую вогонь до мінімального, через 15 хвилин додаю духмяний перець горошком і лаврові листочки. Додаю часник видавлений через прес за 10 хв до готовності.

Банки та кришки стерилізую. Гарячий заготовку заливаю в банки та закатую щільно кришками.

Банки тепер перевертаю догори дном, укутую рушниками і залишаю до повного охолодження. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *