Готую найкращий салат із маринованих овочів на зиму! Ми його їмо усю зиму. Бо так хочеться городніх овочів, а їх не дістати. Чоловік задоволений!
Інгредієнти:
- огірки – 2 кг.
- помідори – 2 кг.
- перець солодкий – 1 кг
- цибуля – 600 г
- морква – 400 г
У кожну банку по 1,0 л. :
- часник – 1-2 зуб.
- перець горошком – 5-7 шт.
- лавровий лист – 0,5 шт.
- парасольки кропу – 1-2 шт.
- сіль – 15 г
- цукор – 25 г
- оцет 9% – 20 мл
- вода – скільки увійде до банку
Приготування:
Сьогодні закриваю цей салат у літрові банки, тому всі спеції та зелень, оцет, дано з розрахунку на 1 літрову банку. Якщо ви будете закривати салат по 500 г, тоді сіль, цукор і оцет зменшуєте в 2 рази.
Нарізаю довільними шматочками усі овочі і змішую разом у великій мисці.

У чисті банки розкладаю спеції, часник, зелень. Викладаю салат у банки, ущільнюю. Насипаю в кожну банку сіль та цукор, вливаю оцет і заливаю чистою водою до верху. Накриваю стерилізованими кришками.

Ставлю банки у каструлю на рушник. Наливаю в каструлю холодну воду. Коли вода закипить, стерилізую 15 хвилин.

Закриваю кришками, перевертаю банки і накриваю їх до остигання. Зберігаю їх у підвалі або в кладовці. Вихід – 9 банок по 1,0 л.
