Інгредієнти:
На 6 банок по 0,5 л.:
- болгарський перець – 3,5-3,6 кг (товстостінний)
- вода 1 л
- сіль 2 ст. л. з гіркою або за смаком
- цукор 200 мл
- олія 200 мл
- оцет 9% 100 мл
- 2-3 лаврових листки
- чорний перець горошком 7-10 шт.
- духмяний перець горошком 7-10 шт.
- гвоздики 2-3 шт.
- часнику 1 головка
З 3 кг 600 г перцю в мене вийшло рівно 6 півлітрових баночок.
Приготування:
Перець розрізаю кожен навпіл, кладу в миску з водою, щоб гарненько промити. Після миття просушую.
У каструлю наливаю воду, додаю солі, цукор, олію та оцет. Все добре перемішую і ставлю на плиту. Коли маринад закипів, додаю лавровий лист, чорний і духмяний перець, гвоздику. Також кладу перець у каструлю. Перемішую, щоб верхні шматочки опинились знизу і увесь перець у маринаді. Роблю маленький вогонь, накриваю кришкою і варю приблизно 12–15 хвилин.

Після 15 хвилин варіння перець готовий. Роблю вогонь до мінімуму і починаю розкладати його по банках. На дно кожної банки кладу кілька кружечків нарізаного часнику. Потім кладу трохи перцю (без маринаду), знову кладу часничок, і знову перець. Заливаю все гарячим маринадом.

Банки закриваю стерилізованими гарячими кришками і перевертаю догори дном. Вкриваю рушником і залишаю до повного вистигання. Ароматна, красива, солодка закуска на зиму готова!
