Інгредієнти:
Склянка 250 мл
на 3 кг кабачків
Перець солодкий 400 грам
Цибуля 400 грам
Морква 400 грам
Часник 4-5 зубчиків
Сіль 2 ст. ложка з гіркою
Цукор 1 склянка
Соняшникова олія 1 склянка
Оцет 9% 1 склянка
Виходить 12 пів літрових банок
Приготування:
Готую овочі. Нарізаю кабачки великою соломкою, перець соломкою, цибулю півкільцями, моркву соломкою. Дрібно нарізаю часник.
У великий таз відправляю кабачки, моркву, солодкий перець, цибулю, часник. Додаю сіль, цукор, виливаю олію, оцет 9%.
Все добре перемішую, у процесі перемішування овочі пускають сік. Розкладаю все по стерилізованих банках.
Сік, що залишився, розливаю по банках наприкінці, так він рівномірніше розподілиться.
З цієї кількості інгредієнтів виходить 12 півлітрових банок, прикриваю стерильними кришками.
У каструлю для стерилізації на дно укладаю рушник та встановлюю банки. Наливаю теплу воду.
Доводжу все до кипіння на максимальній потужності, потім потужність плитки зменшую та стерилізую 20 хвилин з моменту закипання.
Літрові банки стерилізують 40 хвилин. Дістаю банки з каструлі та закручую.
Перевертаю банки верх дном, накриваю теплим пледом і залишаю до охолодження.
Салат на зиму із кабачками чудово зберігатиметься при кімнатній температурі. З минулого року залишилася ще баночка, яку ми не замітили.
Ось який салат виходить дуже смачний, як закуска просто ідеальний