Цибулю подрібнюємо за допомогою ножа і відправляємо в каструлю з олією. Обсмажуємо 2 хвилини до прозорості.
Далі моркву натираємо на тертці, відправляємо до цибулі та обсмажуємо ще 7-8 хвилин.
Додаємо дрібно нарізаний болгарський перець і смажимо 3-4 хвилини.
Через 4 хвилини вливаємо до овочів перетерті томати чи томатний сік. Я використовую раніше заготовлені томати.
Додаємо воду 350 мл, сіль, цукор. Перемішуємо та кип’ятимо 5 хвилин.
Кабачки нарізаємо дрібним кубиком, подрібнюємо ножем петрушку і натираємо часник на дрібній тертці.
Додаємо все в каструлю, перемішуємо і тушимо під кришкою на середньому вогні 10-15 хвилин.
Через 15 хвилин додаємо відварений до напівготовності рис, перемішуємо і залишаємо на середньому вогні на 5 хвилин, після чого додаємо оцет, готуємо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню.
Розкладаємо салат по заздалегідь стерилізованих банках, закручуємо.
Ставимо кришками донизу, кутаємо в рушник і даємо охолонути.
Замість гарніру, та й просто як салат на легку вечерю. Рецепт старенький, але, без сумнівів, заслуговує на увагу. Мені здається, у тих, хто робить заготовки, знайдеться місце на поличці для цього смачного салату.