Нижче наводиться спосіб приготування баклажанів в аджиці. Вони будуть до вподоби усім шанувальникам гострих страв.
Це дуже смачна страва, яка довго не простоїть на столі.
Інгредієнти:
- 1 кг баклажанів;
- 4 помідори;
- 2 солодких перцю;
- 2 см гострого перцю;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ст. л. рафінованої олії;
- 3 ч. л. цукру;
- сіль;
- спеції та оцет за смаком.
Як приготувати:
Баклажани нарізуються кільцями. Потім їх потрібно залити водою, посолити та залишити на годину, щоб позбавитися гіркоти.
Потім вода зливається, а баклажани просушуються за допомогою паперового рушника.
Баклажани розкладаються на деко. Далі вони змащуються олією та ставляться у духовку. Готувати при температурі 180 градусів 35 хвилин.
Перець потрібно почистити та помістити у чашу блендера. Також туди додаються спеції, томати та часник. Усе необхідно збити до утворення однорідної маси.
Суміш вливається у каструлю. Варити на невеликому вогні. Коли вона закипить, варити ще 15 хвилин.
При нестачі кислоти можна додати невелику кількість оцту.
Баклажани та аджика кладуться шарами у банки.
Банки слід поставити на 2 години у холодильник. Приємного апетиту!