3 Серпня, 2025
Мої помідори стали «Легендою села». Від сусідів отримала багато подяк за цей рецепт!

Мої помідори стали «Легендою села». Від сусідів отримала багато подяк за цей рецепт!

Інгредієнти:

На дно банки:

  • помідори
  • зелень петрушки
  • кільця цибулі
  • духмяний та чорний перець горошком
  • лавровий лист
  • гірчиця в зернах

Маринад на 1 літру води:

  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль кам’яна – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 4 ст. л.

Приготування:

Спершу беру гарненькі, рівненькі помідорчики. Ретельно їх мию під водою. Банки в мене сьогодні дволітрові. Я їх завжди мию содою.

На дно банок спершу йде зелень петрушки. Далі я ріжу цибулю кільцями та кладу по 3–4 кільця на банку. Слідом сиплю кілька горошин духмяного перцю й чорного перцю. За бажанням можна додати ще й гірчицю в зернах, я іноді кладу для пікантності

Тепер беру зубочистку й проколюю кожен помідорчик біля хвостика. Це моя секретна хитрість – тоді шкірка не тріскає при маринуванні. А далі починаю щільненько викладати помідори в банки, перекладаючи лавровим листочком.

Маринад:

У каструлю вливаю воду, додаю цукор, сіль, оцет. Якщо води більше – просто збільшуйте все пропорції. Гарно перемішую й ставлю на вогонь, доводжу до кипіння. Як тільки маринад закипів, обережно знімаю й одразу гарячим заливаю банки до самого верху.

Тепер стерилізація. На дно великої каструлі стелю рушничок, наливаю теплу воду, ставлю туди банки з помідорами. Доливаю ще теплої води, щоб не було різкого перепаду температур. Накриваю чистими кришками (їх я попередньо прокип’ятила) і стерилізую від моменту закипання 5–10 хвилин.

Виймаю банки, одразу закручую, перевертаю догори дном і укутую теплим пледом до повного остигання. От і все – мої мариновані помідори готові! Взимку відкриваєш таку баночку – і здається, що літо повернулося на кухню разом із сонечком і запахом свіжого городу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *