РЕЦЕПТ:
5 кг молоденьких кабачків (у чистому вигляді, тобто вже без хвостиків) нарізаємо тонкими півкільцями чи на четвертинки. Якщо кабачки переросли, то чистимо шкірку та насіння, нарізаємо кубиком 2×2 см.
Додаємо 0,5 кг моркви, натертої на корейській тертці, склянку часнику слайсами. Перемішуємо.
У каструлю наливаємо 300 мл олії, засипаємо нарізані овочі і ставимо на середній вогонь.
Додаємо 250 г цукру,
3 стол. ложки солі без гірки,
200 г зелені (кріп, петрушка)
Я додала ще гострий перчик кільцями, запашний перець.
Як добре закипить, варимо 5 хвилин,
Додаємо 200 мл 9% оцту ще 5 хв і вимикаємо. Не переваріть!
Розкладаємо в стерилізовані банки та закриваємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо та укутуємо.
З цієї порції виходить приблизно 9 баночок по 0,5 л.