Рецепт унікальний тим, що все робиться просто і швидко. Помідори виходять щільними, міцненькими, з ароматом свіжих помідорів, тільки зірваних з грядки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 4 кг;
 - цибуля, 1 кг;
 
Розсіл на 1 літр води
- вода, 1 л;
 - сіль, 1 ст.л;
 - цукор, 1.5 ст.л;
 - оцет 9%, 50 мл.
 
Процес приготування помідорів по-фінськи
- Ідеальними помідорами для цієї заготовки будуть стиглі, але не м’які помідори, щоб в процесі приготування, вони не перетворилися на пюре.
 - Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Помідори ріжемо часточками.
 - Цибулю кладемо в сито і промиваємо кип’ятком. Це допомагає прибрати гіркоту.
 - У чисті банки на дно укладаємо цибулю. Зверху щільно кладемо помідори. Додаємо зверху цибулю.
 

5. У киплячу воду кладемо сіль і цукор, коли розсіл закипить, вливаємо оцет і знімаємо з плити
6. Порада: правильно робіть розрахунок співвідношення солі, цукру і води. Оцет ви можете брати будь-який за власним смаком, підходить яблучний і винний.
7. У кожну банку заливаємо маринад, накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник
8. Доливаємо теплу воду по плечики банок і стерилізуємо з моменту закипання води, протягом 5 хвилин – баночки по 0.5 л.
9. Закручуємо кришками банки, перевертаємо і вкутуємо до охолодження
10. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Помідори можна подавати, просто вийнявши з банки або посипавши свіжою зеленню і поливши нерафінованою олією
Джерело