4 Серпня, 2025
Помідори «Їжачки» з гірчицею. Найвдаліше поєднання, яке можна придумати.

Помідори «Їжачки» з гірчицею. Найвдаліше поєднання, яке можна придумати.

Мариновані помідори з гірчицею – це найвдаліше поєднання, яке можна придумати. Помідори виходять дуже смачними і ароматними, з легким часниковим присмаком.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори;
  • зелень, часник;
  • перець духмяний по 3 шт в банку;
  • гірчиця в зернах по 1 ч.л в банку;
  • вода, близько 500 мл;
  • сіль, 1 ч.л;
  • цукор, 2 ст.л в банку;
  • оцет 9%, по 1 ст.л в банку.

Процес приготування

  1. Томати вибирайте середнього розміру, з щільною шкіркою, не переспілі.
  2. Часник беріть за смаком і ріжемо соломкою, зелень – кріп і петрушку дрібно ріжемо.
  3. Помідори промиваємо і робимо дірочки зубочисткою і вставляємо по зубчику часнику.
  4. У чисті банки укладаємо гірчицю, перець, томати і зверху знову насипаємо зелень і помідори.
  5. Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
  6. Воду зливаємо в каструлю, додаємо сіль і цукор, варимо до кипіння і вливаємо оцет, кип’ятимо і знімаємо з плити.

Порада: уважно розраховуйте кількість солі і цукру.

7. У кожну банку вливаємо маринад, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

8. Зберігаємо консервацію в підвалі або коморі

Томати дуже смачні, красиві, чудово підходять до картопляного пюре або смаженої картоплі з грибами

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *