4 Серпня, 2025
Це просто золото в банках! Квашені помідори на зиму в 3 л банках, не перекисають і стоять до весни.

Це просто золото в банках! Квашені помідори на зиму в 3 л банках, не перекисають і стоять до весни.

По цьому рецепту помідори мають дуже приємний смак і аромат. Раджу всім приготувати квашені помідори на зиму!

Інгредієнти:

  • Помідори – 6 кг
  • Часник – 12 зубків
  • Листя хрону
  • Перець пекучий червоний
  • Перець чорний горошок
  • Лавровий листок
  • Зелень петрушки
  • Зелень  кропу
  • Листя смородини
  • Листя малини
  • Листя вишні

Розсіл:

  • Вода – 5 л
  • Цукор- 5 столових ложок ( рівні) – 100 грам
  • Сіль кам’яна ( не йодована ) – 10 столових ложок (з гіркою) – 350 г
  • Коли викиснуть, на верх листя хрону всипати  гірчичний порошок – 2 – 3 чайні ложки ( з гіркою), щоб повністю прикрити листя

Приготування

Для квашення я обираю круглі, тверді помідори. Добре їх помила і тепер на дно кожної банки кладу три лаврові листочки, кілька шматочків гострого перцю і кілька горошин чорного перцю.

На дно додаю часник чотири зубчики, розрізані навпіл. Потім кладу листочки малини, два листочки смородини, два листочки вишні і 2-3 гілочки петрушки.

Обов’язково 2-3 листочки хрону, нарізані на шматочки, а також гілочки кропу разом з парасольками.

На зелень викладаю помідори. Важливо, щоб помідори були не пошкоджені та не прим’яті. Закладаю їх щільно, але так, щоб не пом’яти.

Зверху на помідори кладу петрушку, листочки смородини, вишні, кріп і великі листочки хрону, так, щоб прикрити помідори повністю.

Беру 5 літрів холодної джерельної або криничної води. Якщо такої немає воду з-під крана кип’ятять і охолоджують

До води додаю цукор і сіль кам’яну, не йодовану. Добре розмішую, щоб все розчинилося.

Заливаю помідори розсолом так, щоб вони були повністю покриті, зверху кладу хрін.

Банки ставлю в глибоку тарілку, бо під час квашення розсіл може трохи витікати.

Залишки розсолу не виливаю, можливо, доведеться підливати. Закриваю банки пластмасовими кришками.

Помідори стоять на кухні три дні, потім я їх виношу в холодний підвал

Перед тим, як винести в підвал, посипаю зверху помідори меленою  гірчицею це допоможе уникнути перекисання.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *