4 Серпня, 2025
Це найсмачніший рецепт маринованих огірків. З гірчицею, з лимонною кислотою! Без оцту!

Це найсмачніший рецепт маринованих огірків. З гірчицею, з лимонною кислотою! Без оцту!

 Рецепт цікавий, сподіваюся і вам сподобається!

Інгредієнти

На півлітрову банку:

  • огірки – ~300 г
  • часник – 1-2зуб.
  • перець чорний – 3-4 горошин
  • кріп
  • петрушка
  • хрін
  • лимонна кислота – 1/4 ч. л.

Маринад:

  • вода – 1 л
  • цукор – 2 ст. л.
  •  сіль – 1 ст. л.

Приготування:

Огірки замочую в холодній воді на 3-6 годин. Банки миємо і сушимо.

На дно кожної кладемо парасольку  кропу, гілочку петрушки і листочок або корінь хрону.

В кожну банку додаємо 1-2 зубчики часнику, кілька горошинок чорного перцю і за бажанням пів чайної ложки  гірчиці. Можна і без неї.

Обрізаємо кінчики огірків, щоб краще просолилися і викладаємо у банки

На кожну півлітрову банку кладу четверту частину чайної ложки лимонної кислоти.

Для маринаду, до води додаємо дві ложки цукру і столову ложку солі. Доводимо до кипіння і гарячим заливаємо огірки, щоб повністю покрити.

Закриваємо кришками і ставимо стерилізувати. У каструлю на дно кладу рушник, ставлю банки і заливаю теплою водою по плечики

Зверху на кришки можна покласти невеликий прес тарілочку чи склянки з водою.

Від моменту закипання стерилізую півлітрові банки 10 хвилин. Потім герметично закручую, перевертаю і закутую.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *