4 Серпня, 2025
Огірочки під назвою «Вогник». Мій тато тільки такі й закриває. Смачні, хрусткі, наші улюблені.

Огірочки під назвою «Вогник». Мій тато тільки такі й закриває. Смачні, хрусткі, наші улюблені.

Інгредієнти:

  • 5 кг огірків
  • часник зубчики – по 4 шт. на банку
  • кріп  – по 4 гілочки в банку
  • гострий червоний перець – по 3 шт. на банку (можна менше)
  • 1 ст. л. цукор з гіркою – в кожну банку
  • 1 ч .л сіль без гірки –  в кожну банку
  • 1 ч. л. 70% оцтової есенції  – в кожну банку

Приготування:

На дно чистих банок (стерилізувати не потрібно) кладу часник, гострий перець, кріп і огірки – до половини. Потім знову часник, гострий перець, кріп і огірки. Заливаю банки окропом, прикриваю кришками і залишаю під рушниками на 15-20 хвилин.

Потім з банок воду зливаю. В кожну банку додаю сіль, цукор, оцтову есенцію і заливаю окропом. Стерилізую 20 хвилин з моменту закипання у каструлі з водою, де дно застелила рушником.

Закручую щільно кришками, перевертаю догори дном, укутую рушниками і залишаю до охолодження. Зберігаються вони довго, смак чудовий, гостренький!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *