Ця аджика з кабачків буде до вподоби прихильникам гострої їжі. Цю страву можна вживати самостійно, або додавати її до інших страв.
Інгредієнти:
- 3 кг кабачків;
- 1,5 кг помідорів;
- 0,5 кг болгарського перцю;
- 0,5 кг моркви;
- 5 голівок часнику;
- 2 ст. л. меленого перцю чилі;
- 100 мл столового оцту;
- 200 мл рафінованої олії;
- 100 грамів цукру;
- 2,5 ст. л. солі.
Як приготувати:
Потрібно помити усі овочі, окрім часнику, та перетерти їх у м’ясорубці.
Перетерті овочі складаються у глибоку миску. Додається олія, цукор та сіль. Варити цю суміш на протязі 40 хвилин.
Часник вичавити пресом та додати у суміш. Варити 5 хвилин.
Потім додається оцет. Варити ще 2 хвилини.
Готова суміш розкладається у банки. Їх необхідно закатати кришками.
Банки слід залишити охолоджуватися. Смачного!