5 Серпня, 2025
Ця маринована капуста смакує абсолютно всім! Салат із капусти на зиму без варіння та стерилізації.

Ця маринована капуста смакує абсолютно всім! Салат із капусти на зиму без варіння та стерилізації.

Найсмачніший, найсвіжіший  салат на зиму. Швидка маринована капуста з  овочами. Маринад добре збалансований, без надлишку оцту. Найсмачніша капуста з овочами, хрумка, соковита та ніжна.

Зберігаємо такий салат без стерилізації в холодильнику або льоху до весни. Хоча зазвичай до зими все з’їдається.

Такий салат чудово підходить як  начинка для пиріжків, з ним можна варити борщ, виходить дуже смачно. Оцет зовсім не відчувається

Маринована капуста

ІНГРЕДІЄНТИ:
Капуста 5 кг
Морква 1 кг
Перець солодкий 1 кг
Цибуля 1 кг
Сіль 100 гр
Цукор 300 гр
Олія 500 мл
Оцет 9% 200 мл
Овочеві консерви
Виходить 9,5 літрів: 5 банок по 1,7 літрів + 1 літр

Покрокове приготування:

  1. На 5 кг капусти без качана беремо по одному кілограму очищених моркви, цибулі та солодкого перцю.

Шинкуємо капусту у великий таз. Поки він стоїть у холодильнику, нічого іншого з овочів не їдять.Мариновані овочі

  1. Моркву натираємо на корейській тертці та додаємо до капусти. Такий салат довго зберігає свіжість
  1. Солодкий болгарський перець, в оригінальному рецепті він червоного кольору. Думаю, підійде будь-який, головне, щоб він був соковитий і м’ясистий. Нарізаємо вузькою соломкою. І перекладаємо до овочів.
  2. Цибулю середнього розміру нарізаємо півкільцями. Якщо цибуля велика нарізайте чверть кільцями. Відправляємо у таз.

Інгредієнти для салату

  1. Беремо 100 г солі і солимо салат. Додаємо цукор 300 грам. Вливаємо олію 500 мл і оцет 9% 200 мл. Все добре та акуратно перемішуємо, овочі але не мнемо.

Такий салат чудово підходить як начинка для пиріжків, з ним можна варити борщ, виходить дуже смачно. Оцет зовсім не відчувається.

У процесі перемішування овочі під власною вагою виділяють багато соку та об’єм салату зменшується.

  1. Відразу розкладаємо капусту з овочами по чистих банках.

Маринована капуста

Овочі щільно трамбуємо. Сік, що залишився, зливаємо і розподіляємо рівномірно по банках.

Зберігаємо такий салат без стерилізації в холодильнику або льоху до весни. Хоча зазвичай до зими все з’їдається

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *