6 Серпня, 2025
Якщо хочете всю зиму хрумтіти смачною корисною капустою,то збережіть собі новий рецепт.

Якщо хочете всю зиму хрумтіти смачною корисною капустою,то збережіть собі новий рецепт.

Не сезон ще, але не знаю як ви, а я заздалегідь думаю про те, які заготовки буду готувати і відкладаю рецепти в окрему стопку. Пропоную вам спробувати, в цьому році, приготувати капусту по дуже цікавому рецепту. Вона виходить дуже і дуже смачною.

Складові:

Капуста – 3 кг
Цукор – 150 г
Олія соняшникова – 200 мл
Морква – 700 г
Часник – 1-2 головки
Оцет 9% – 1 ст. л.
Сіль (не йодована) – 2 ст. л.
Вода – 1,5 л
Покроковий процес приготування

Капусту шаткую і складаю у велику миску. Туди ж натираю на грубій тертці моркву. Видавлюю часник, перемішую і складаю в банки. Не дуже щільно утрамбовую.

Тепер приготую розсіл (можете назвати його як вам подобається). Для цього, в каструлю вливаю воду і відправляю на плиту. Коли закипить, додаю сіль, цукор і соняшникову олію. Помішуючи, чекаю знову закипання води. Як тільки закипить, вимикаю плиту. Дуже акуратно вливаю оцет, тонкою цівкою і постійно помішую.

Відразу після того, як влила весь оцет, розливаю розсіл по банках. Закриваю поліетиленовими кришками і відразу відношу банки в підвал, в прохолодне місце.

Через кілька днів, з банок буде витікати сік від самої капусти. Сік буде тягучим. Не переживайте, через тижнів два, все нормалізується і ви зможете спробувати дуже смачну капусту. Я з такою капусти готую і пиріжки і вареники. А ще, вона смачна просто так, або з картоплею.Обов’язково раджу спробувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *