7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки, які ніколи не каламутніють. У сезон закриваю як найбільше!

Хрумкі огірочки, які ніколи не каламутніють. У сезон закриваю як найбільше!

Маленькі, хрусткі, ароматні, закусочні огірочки ніколи не залишаються на нашому столі, гості їх з’їдають першими. Дуже рекомендую вам скуштувати цей рецепт і порадувати свою родину та близьких такими ароматними та хрусткими огірками.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • огірочки маленькі;
  • зелень для консервації; класичний набір;
  • перець горошком і запашний;
  • солодкий перець та морква, гострий перчик до смаку;
  • часник до смаку;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 6 ст.л;
  • оцет 9%, 8 ч. л. або 70%, 1 ч.л.

Процес приготування

  1. Огірочки промиваємо та відрізаємо хвостики. Якщо у вас вони мляві, залийте їх на пару годин чистою та холодною водою.
  2. У чисті баночки розкладаємо шматочки моркви, часточки часнику, зелень, шматочки солодкого та гострого перцю, запашний перець та горошком.
  3. Укладаємо обережно огірочки і заливаємо банки окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 15 – 20 хвилин.

4. Зливаємо воду, додаємо сіль та цукор, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин

5. У кожну банку вливаємо оцет і заливаємо маринадом, закручуємо кришками і перевертаємо банки на рушник, укутуємо до остигання

Зберігаємо консервацію в коморі, підвалі.

Огірочки виходять солодкими, в міру гострими та пікантними

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *