Аджика є доволі популярним соусом. Вона має чудовий аромат та пікантний смак. Вона добре впливає на процеси травлення та підходить для різноманітних страв. Пропонуємо приготувати аджику в домашніх умовах, яка набагато смачніша за магазинні аналоги.
Інгредієнти:
- 4 кілограма помідорів;
- 1,5 кілограма болгарського перцю;
- 200 грамів часнику;
- 3 перцю чилі;
- 200 мл харчового оцту;
- 2 ст. л. кам’яної солі.
Як приготувати:
Перець та помідори слід помити, видалити плодоніжки та нарізати невеликими шматочками. Помідори нарізуються на 4 частини.
Часник необхідно почистити, після чого кожний зубчик розрізується на дві половини.
Овочі перекручуються за допомогою м’ясорубки. Потім додається сіль та оцет. Усе перемішати та настоювати на протязі 1 години.
Далі потрібно ще раз перемішати суміш, після чого розкласти у сухі та чисті банки.
Банки закрити кришками.
Зберігати аджику потрібно у холодильній камері.
Смачного!