11 Серпня, 2025
Смачна грибна ікра через м’ясорубку на зиму. Саме час зробити запаси.

Смачна грибна ікра через м’ясорубку на зиму. Саме час зробити запаси.

Коли після прогулянки в лісі в вашому кошику є найрізноманітніші гриби, і ви не знаєте, що з ними робити, приготувати грибну ікру — найкраще рішення. Вона виходить дуже смачна і ароматна.

Зберігати таку ікру потрібно в темному, холодному місці. Кількість моркви і цибулі можна покласти більше або менше, але загальна вага повинна бути незмінною, інакше ви ризикуєте пересолити або недосолити ікру. Банки можна стерилізувати не тільки в мікрохвильовій печі, але і будь-яким зручним для вас методом.

Інгредієнти:

  • Гриби лісові — 1 кілограм (асорті)
  • Морква — 150 грам
  • Цибуля ріпчаста — 150 грам
  • Олія соняшникова — 50 мілілітрів
  • Сіль — 3/4 чайної ложки
  • Перець чорний — 1/4 чайної ложки
  • Оцет 9% — 1 столова ложка

Грибна ікра на зиму: як приготувати

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування грибної ікри через м’ясорубку на зиму.

Гриби переберіть, видаліть червиві і пухкі, очистіть від сміття і землі. Промийте під холодною водою і дайте воді стекти.

Викладіть гриби в каструлю і залийте водою. Варіть на середньому вогні протягом 30 хвилин, перемішуючи, щоб вони не пригоріли до дна. Відкиньте на друшляк і дайте рідині стекти.

Морква почистіть і натріть на грубій терці. У сковороду налийте половину олії і викладіть моркву.

Цибулю очистіть, сполосніть і наріжте. Додайте в сковороду з тертою морквою. Обсмажуйте овочі протягом 7 хвилин, перемішуючи.

За допомогою м’ясорубки з дрібними клітинками в миску подрібніть обсмажені овочі. Слідом за овочами подрібніть відварені гриби, перемішайте.

У сковороду вилийте олію, яка залишилася і перекладіть грибну масу. Додайте сіль і перемішайте. Додайте в грибну масу чорний перець і перемішайте.

Поставте на повільний вогонь і тушкуйте масу протягом 40 хвилин, перемішуючи, щоб вона не пригоріла.

За 10 хвилин до закінчення тушкування підготуйте банки і кришки. Вимийте їх в гарячій воді з харчовою содою. Кришки викладіть в каструлю, залийте водою і кип’ятіть протягом 10 хвилин. У банки налийте воду висотою 1-2 сантиметри. Поставте банки з водою в мікрохвильову піч і стерилізуйте протягом 4 хвилин при повній потужності.

В кінці гасіння в ікру влийте оцет, перемішайте і розкладіть по гарячими банкам, щоб не було порожнеч, по плечики. Потім нагрійте олію і залийте верх ікри шаром в 0,5 сантиметра.

Засукайте стерилізованими, сухими кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте в теплу ковдру до повного охолодження. Вдалих заготовок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *