Коли після прогулянки в лісі в вашому кошику є найрізноманітніші гриби, і ви не знаєте, що з ними робити, приготувати грибну ікру — найкраще рішення. Вона виходить дуже смачна і ароматна.
Зберігати таку ікру потрібно в темному, холодному місці. Кількість моркви і цибулі можна покласти більше або менше, але загальна вага повинна бути незмінною, інакше ви ризикуєте пересолити або недосолити ікру. Банки можна стерилізувати не тільки в мікрохвильовій печі, але і будь-яким зручним для вас методом.
Інгредієнти:
- Гриби лісові — 1 кілограм (асорті)
- Морква — 150 грам
- Цибуля ріпчаста — 150 грам
- Олія соняшникова — 50 мілілітрів
- Сіль — 3/4 чайної ложки
- Перець чорний — 1/4 чайної ложки
- Оцет 9% — 1 столова ложка
Грибна ікра на зиму: як приготувати
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування грибної ікри через м’ясорубку на зиму.
Гриби переберіть, видаліть червиві і пухкі, очистіть від сміття і землі. Промийте під холодною водою і дайте воді стекти.
Викладіть гриби в каструлю і залийте водою. Варіть на середньому вогні протягом 30 хвилин, перемішуючи, щоб вони не пригоріли до дна. Відкиньте на друшляк і дайте рідині стекти.
Морква почистіть і натріть на грубій терці. У сковороду налийте половину олії і викладіть моркву.
Цибулю очистіть, сполосніть і наріжте. Додайте в сковороду з тертою морквою. Обсмажуйте овочі протягом 7 хвилин, перемішуючи.
За допомогою м’ясорубки з дрібними клітинками в миску подрібніть обсмажені овочі. Слідом за овочами подрібніть відварені гриби, перемішайте.
У сковороду вилийте олію, яка залишилася і перекладіть грибну масу. Додайте сіль і перемішайте. Додайте в грибну масу чорний перець і перемішайте.
Поставте на повільний вогонь і тушкуйте масу протягом 40 хвилин, перемішуючи, щоб вона не пригоріла.
За 10 хвилин до закінчення тушкування підготуйте банки і кришки. Вимийте їх в гарячій воді з харчовою содою. Кришки викладіть в каструлю, залийте водою і кип’ятіть протягом 10 хвилин. У банки налийте воду висотою 1-2 сантиметри. Поставте банки з водою в мікрохвильову піч і стерилізуйте протягом 4 хвилин при повній потужності.
В кінці гасіння в ікру влийте оцет, перемішайте і розкладіть по гарячими банкам, щоб не було порожнеч, по плечики. Потім нагрійте олію і залийте верх ікри шаром в 0,5 сантиметра.
Засукайте стерилізованими, сухими кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте в теплу ковдру до повного охолодження. Вдалих заготовок!