Інгредієнти:
Абрикоси – 1,1 кг
Вода – 600 мл
Цукор – 300 грам
Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
⠀
Приготування:
Відберіть тільки найкрасивіші абрикоси: без гнильці і пом’ятостей. Помийте їх, розріжте на половинки та видаліть кісточки.
Потім покладіть їх у банку зрізом вниз якомога щільніше, але не дуже сильно, щоб вони не тріснули. Залийте окропом фрукти, накрийте і залиште так на 15 хвилин.
Злийте відвар, що вийшов, в каструлю, додайте цукор, доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин.
Додайте в сироп лимонну кислоту, перемішайте та залийте нею абрикоси.
Закрутіть їх і переверніть вниз кришками.
Укутайте рушником, дочекайтеся повного остигання та зберігайте у темному прохолодному місці